Was het in het verleden een heidens karwei om een fundering te maken voor een bouwconstructie, door gebruik te maken van een betonpoer van 20×20 worden de werkzaamheden hiervoor tot een minimum beperkt. Bovendien bent u een stuk goedkoper uit want een betonpoer is verkrijgbaar tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Toch doen ze qua stevigheid niet onder voor een compleet gemetselde fundering. Een betonpoer 20×20 is gemaakt van oersterk prefab beton. Dat wil zeggen dat ze tegen een stootje kunnen en zeer goed bestand zijn tegen vocht. Bovendien is het materiaal duurzaam: iets wat tegenwoordig in het steeds groener wordende milieu zeer wenselijk is. Een betonpoer was in de bouwwereld al een zeer geliefd product om mee te werken en tegenwoordig weten ook particulieren steeds meer de vele voordelen hiervan te waarderen. 

Een 20×20 betonpoer online kopen

Door het kopen van een betonpoer 20×20 hoeft men niet stad en land af te reizen. Deze worden veelvuldig online aangeboden in diverse vormen, maatvoeringen en kleuren. Vraag vooraf een (vrijblijvende) offerte op voor het aantal benodigde betonpoeren zodat u weet waar u aan toe bent. Afhalen is natuurlijk mogelijk maar ze laten bezorgen is nog veel idealer. En vergeet niet de bijbehorende te bestellen zoals bevestigingsmateriaal, funderingstegels en cement of beton. Mocht u er niet uitkomen wat u precies nodig bent of wilt u meer informatie dan staat vragen vrij.

Zelf een betonpoer 20×20 plaatsen

Om zelf een betonpoer van 20×20 cm te plaatsen hoeft u geen expert te zijn. Het enige wat vereist wordt is een beetje graafwerk. En bij het plaatsen van zeer grote betonpoeren kunt u zelfs dat door een machine laten doen. Zorg ervoor dat na plaatsing van een betonpoer een klein gedeelte boven het maaiveld uit blijft steken. Zo komen palen of staanders die op de poeren worden bevestigd niet rechtstreeks in contact met de vochtige grond. Daardoor zijn ze veel beter beschermd. Voor extra stabiliteit én van de betonpoer kan er onderin het gat een funderingstegel worden gelegd. Controleer of de poer loodrecht en waterpas staat en vul het gat op met snelcement – of beton. Na de snelle droogtijd is de betonpoer klaar om de paal of staander op te bevestigen. Op deze manier maakt u met betonpoeren van 20×20 een zeer stabiel en stevige fundering voor een bouwconstructie.