Er staan in Nederland duizenden huizen die een tuin hebben. Net als bij het interieur binnen komt er ook heel wat kijken bij het inrichten van de tuin. Zo kun je kiezen voor een terras, een vijver of een stuk gras in de tuin. Uiteraard verschilt dit per huishouden en de diverse wensen en gezinssamenstelling. Naast het tuindesign zijn er ook specifieke aspecten die de sfeer in de tuin bepalen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan kunst in de tuin, maar ook zeker specifieke objecten zoals bijvoorbeeld een tuinkabouter. Tuinkabouters zijn door veel Nederlanders geliefd en terug te vinden in meerdere voor- en achtertuinen. De meeste tuinkabouters zijn gemaakt van steen of keramiek en hebben een unieke uitstraling en geven een bijzondere twist aan de tuin.

Tip: Kabouter Vrouw Kopen | Dames Tuinkabouters | Morgen in Hui

Tuinkabouters voeren meestal een handeling uit

De tuinkabouter is bij iedereen wel bekend. Is het niet van de TV dan is het wel als beeldje in de tuin en in sommige gevallen zelfs in het interieur. De tuinkabouter is een klein mannetje met een herkenbare rode puntmuts en een witte baard en rode bolle appelwangetjes. De meeste kabouters worden niet in stilstaande positie gemaakt, maar voeren een handeling uit. Zo zijn er verschillende varianten te vinden die bijvoorbeeld een kruiwagen dragen of een schep vasthouden. Ook voor bij de vijver zijn er specifieke tuinkabouters te krijgen die bijvoorbeeld een vishengel vast houden. Een tuinkabouter zorgt bij veel mensen dan ook voor een glimlach op het gezicht.

Uitgelicht: Kleine Kabouter Kopen | Mini tuinkaboutertjes | Morgen in Huis

Tuinkabouters zijn al meer dan 140 jaar oud

Tuinkabouters komen oorspronkelijk ut Duitsland waar aan het einde van de 19e eeuw de eerste versies gemaakt werden van terracotta. De beelden werden vroeger geproduceerd terwijl er ook een mythe werd gecreëerd. De kabouter zou helpen bij het vruchtbaar houden van de tuin en positieve energie meebrengen. De meeste mythes die we ook in sommige TV series en films hebben teruggezien, is dat de kabouters ’s nachts tot leven komen en handelingen in de tuin verrichten. Dit is dan ook een van de redenen dat de kabouters vaak worden afgebeeld terwijl ze aan het werk zijn.